Werk mee aan het bomenplantevent

Wij zijn Kristof, Mirte en Evi van Bollebos VZW, een gepassioneerde groep die gelooft in de kracht van bossen. In 2020 hebben we de schoonheid en het belang van lokale bossen herontdekt, en de daaropvolgende jaren hebben we geïnvesteerd in het creëren van meer groene ruimtes in Haspengouw.

Dit jaar plannen we een nieuwe bomenplant in Hoeselt op 2 december en we hebben jouw organisatorische vaardigheden nodig! Of je nu ervaring hebt met het coördineren van evenementen of gewoon een passie voor de natuur en een verlangen om een verschil te maken, we zouden je graag in ons team hebben.

Over Bollebos VZW

We begonnen in 2019 met een inspirerende reis door Kenia, waar we werden geraakt door het Malezi Mema-project. Dit bracht ons tot het besef van het enorme verschil dat zelfs kleine inspanningen kunnen maken. In 2020, temidden van wandelingen door bossen, ontstond het idee om ons eigen bos te planten. Dit idee groeide en evolueerde, en in 2021 werd Bollebos VZW geboren.

Onze eerste grote stap was op 27 november 2022, toen we onze eerste hectare bos plantten in de Vallei van de Winterbeek in Hoeselt. Maar zoals ze zeggen, vele bomen maken een bos, en we zijn nog lang niet klaar!

Hoe je kunt helpen?

Als organisatorisch talent zou je ons kunnen bijstaan in:

  1. Het verkopen en verdelen van onze unieke wenskaarten.
  2. Het verzamelen van financiële steun bij lokale bedrijven.
  3. Het verdelen van flyers en affiches in de de buurt.
  4. Helpen met het klaarzetten van het evenement
  5. Logistieke ondersteuning

Waarom?

Misschien lijkt het planten van 1000 bomen op wereldvlak niet veel, maar het rimpeleffect van meer dan 300 mensen, waaronder kinderen, die samen bomen komen planten, is enorm. Het is niet alleen een stap in de goede richting voor ons milieu, maar het is ook een educatieve en gemeenschapsvormende ervaring die een blijvende impact heeft op onze toekomst.

Laat iets weten!

Heb je interesse om ons te helpen? Neem dan contact met ons op via  bollebos@bollebos.be . Laten we samenwerken om Hoeselt en Haspengouw groener te maken!

Ben je benieuwd hoe het vorige bomenplantevent er uitzag? Kijk dan even naar dit filmpje: