Bos planten in Hoeselt

Op zondag 27 november wordt Hoeselt weer wat groener. Bollebos gaat dan een bos aanplanten aan de Paneelstraat, we doen dit samen met Natuurpunt Hoeselt.

We hebben ons jaren ingezet voor onze droom: een nieuw bos planten. We zijn dan ook heel blij dat we hoeselt Bollebos gevonden hebben om het bos te planten!

Vallei van de Winterbeek

Op vraag van de plaatselijke lagere school “ het Nederwijsje ” ontstond er een samenwerkingsproject om een speelbos/voedselbos aan te leggen op een perceel van de gemeente Hoeselt. Er werd een werkgroep opgericht met de school, gemeente Hoeselt en Natuurpunt. Met steun van de provincie,  kreeg dit biodiversiteitsproject  de naam “ Ten Brandenbosch, Bos van de Hoop” .

 

‘Bos van de Hoop’  

omvat de overtuiging dat we allen kunnen bijdragen aan een betere wereld.

 

Vanuit dit enthousiasme besloot Natuurpunt het nieuwe bos te vergroten van 1.3 ha naar meer dan 6 ha. Het sluit daardoor aan bij het bestaand natuurgebied “de Vallei van de Winterbeek “.

Het past volledig in dit verhaal dat ”vzw Bollebos” en Natuurpunt mekaar vonden om effectief de bebossing te realiseren.

Ik plant mee!

   

  Aanplanten bos

  Op 27 november gaan we samen het bos planten aan de Paneelstraat in Hoeselt. Het wordt een leuke en leerrijke dag voor groot en klein! 

  • Je kan je hiervoor inschrijven via www.bollebos.be/hoeselt .   
  • Bekijk ondertussen ook de mooie wenskaarten, verjaardagskaarten, rouwkaarten en kerstkaarten via www.bollebos.be , want Bollebos VZW kan ook jouw steun gebruiken!
  • Schenk iemand het mooiste cadeau: een boom cadeau. Via de website kan je iemand een gepersonaliseerde boom cadeau doen.